::my followers::

Friday, August 20, 2010

trellis

assalamualaikum..


selesai report CTU, test plant materials pun dah settle. skecthes 10 species of plants dah extend submissionnyer. kurang berbaloilah jugak bersengkang mata semalam. petang tadi site visit dekat lumut. case study pasal mangrove plants. ada lagi 3 drawing nak kena submit before raya. plus paper collage. hectic. project untuk horticulture kali ini adalah trellis. actually dalam bahasa melayu di panggil teralis.
teralis ialah salah satu unsur senibina dalam hiasan taman dan lanskap yang digunakan untuk tumbuhan spesis memanjat.
duration yang diberikan  untuk siapkan satu teralis ni ialah dua minggu. jenuh jugak la mencari buluh. sampai ke kawasan kampung sekitar Bota. tapi bukan kitorang yang tebang buluh-buluh tu, pak cik yang bertuah tu tolong tebangkan. kitorang sebenarnya tak tahu  pun mana nak cari. main berhenti je kat rumah sesiapa. tapi kebetulan, seberang jalan rumah pak cik tu ada rimbunan buluh dan lebih kebetulan lagi, dia jual lemang. alhamdulillah...this coming tuesday, report submission and full presentation. hopefully tak ada masalah.





ibu, ayah, nad and anis...
these are for you guys.. :)









p/s--> i'm trying my very best. doakan saya ye.

4 comments:

nadzirah.zulkepli said...

whoaa. kalaulah tgn sy ni skreatif awak! ehe.. gudluck iqa. mmg btl ada improvement. im happy for u sayang!

~cUmIeChIqI~ said...

tengs babe..imy :)

Lina_Lin said...

seriously..
nie drawings ko?
pergh..
ta tawu lak ko pndai lukis2..
hebad..
sentiasa doakan kwn2 aku..

~cUmIeChIqI~ said...

ye lin..huhu. pnt ak smpi x tido mlm siapkn drwg2 ni every 3 days. tengs..gud luck 2 u too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...