::my followers::

Saturday, September 4, 2010

senyap sunyi

hari ni dah 4 haribulan. uitm perak dah selamat senyap lagi sunyi. cicak pun mula keluar berpesta dekat koridor-koridor. aku? terperangkap dalam kampus sebab isnin ni still ada kelas. studio. tambah pulak kena siapkan mock up. mustahil untuk buat mock up dekat rumah. sebab...

sanggupkah membina model sedangkan orang lain seronok beraya rumah ke rumah?
sanggupkah nak bawa balik model naik bas sepanjang perjalanan seremban-sri iskandar?

ikutkan hati dan perasaan yang memberontak ni, boleh saja nak balik semalam, atau hari ni. pedulikan kelas hari isnin nanti. ramai pun yang ponteng. tapi sebab tak nak kelam kabut naik cuti nanti, gagahkan juga tinggal untuk siapkan kerja. 
"presentation of the model will be right away after your raya holiday which would be on monday.."
"..after your presentation, you are required to submit two pieces of inspirational board based on your inspiration before we leave for cameron highlands on thursday."


macam dengar lagu raya je bila pn. sue bercerita panjang lebar dalam kelas. haishhh.
i got one full a2 drawing to be completed during raya holiday. tak kisah kalau drawing based on pen. but this tim it have to be coloured. colour pencils pleaseee..which is my weakness.
dah hilang kebolehan mewarna dengan baik. pelik juga bila fikir dulu masa sekolah rendah selalu je menang pertandingan mewarna. tapi sekarang rasa macam aku langsung tak pandai mewarna.


people change. isn't it? topic two..i am single and ready to mingle. crap. tiba-tiba rasa hidup sangat membosankan. sebab tak ada boyfriend. hahaha..macam lawak je kan? i suddenly felt this. lepas seorang demi seorang kawan-kawan yang sama-sama single dah selamat ber'couple'. 
rasa macam diri ni pathetic. semalam tengok pulak korean drama "personal taste" lagi la aku touching. story about a naive girl who is always unlucky in love. macam tengok reflection of my own self je. ishhh..jiwa tak tenteram. fikiran kusut. ubat mujarab..coklat. chocolates are the best remedy for me other than music and food. so, cik atalia, mari kita ke bazar ramadan. cik cumie nak 'shopping' makanan. by the way inche blog tersayang, thanks sebab jadi tempat aku meluahkan rasa. jumpa lagi bila aku dah sampai rumah ye. 

p/s--> cepatlah 7 haribulan.

3 comments:

nadzirah.zulkepli said...

pity u. :(
tp apepun, tahniah sbb anda skrg seorg y kuat n tabah utk mhadapi kehidupan..
im glad to know that! :)

p/s: im proud of u.

Lina_Lin said...

0o..sbb 2 ke ko blik lmbt.. Aku p0n da tgk pers0nal taste.. D0akn ko dpt laki nsem lg besh mcm lee min ho..amin..

~cUmIeChIqI~ said...

nad: tengs dear..hehe. i noe!
lin: huu..aminnnn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...