::my followers::

Tuesday, May 1, 2012

cinta jarak jauh? hmm..


Selamat siang semua. Lama tak jumpa. Pernah jumpa ke? Jumpa laaaa..jumpa di alam fantasi. Ehh. Alam maya. Hari ni aku cuma nak komen pasal cinta jarak jauh. Bercinta dalam keadaan kedua-dua pasangan berada jauh antara satu sama lain. Hurrmmmmm..susah tak? Best ke? Sepanjang aku mengalaminya selama dua kali. Senang cakap, i don’t like long distance relationship. Bukan tak suka sebenarnya, tapi tak berapa suka. Sebab, dua kali aku terlibat dalam hubungan jarak jauh ni kan, dua kali jugak la aku heartbroken. Tak payah la kan nak mention mereka-mereka tu, mereka akan tahu sendiri. Muahahaha. Tapi, dan tapi entah kenapa ada certain kawan-kawan yang aku jumpa masih kekal sehingga ke hari ini walaupun seorang di utara dan seorang di selatan. (Kat dengan panjang lagi ke? Rasanya yela kan??) haa..kawan aku ni, sejak dari sekolah lagi tau. Maintain je sampai sekarang. Tapi..kalau yang seorang dalam negeri, seorang lagi luar negeri, susah nak bagi contoh, sebab semua yang aku kenal tak dapat bertahan. Mati lemas jugak akhirnya.

I didn’t blame the distance, i blame both of them. Third parties are not the main issues; it is always the two of you. Yes, macam yang aku selalu tengok depan mata, girlfriend dekat u lain, dia pun duk menggatal pasang lain dekat u sini. Kalau yang perempuan pulak, tengok kawan-kawan semua keluar tengok wayang dengan boyfriend bila weekends, dia duk melangut sorang-sorang, teringin jugak ada boyfriend satu u. Cari punya cari, layan punya layan, dapat sorang, tinggal la boyfriend yang jauh tu.  Boyfriend yang jauh tu pun tak kesah sebab dia pun ada girlfriend lain kat sana. Ini situasi yang aku pernah tengok sendiri jadi kat kawan-kawan aku. Tapi satu jelah nak pesan, what goes around comes around. Lambat atau cepat je. Sesiapa yang rasa dia mangsa teraniaya tu, tak apa. Everything happens for a reason.

tapi..kalau dua-dua setia, tu sangat la seronok. bak kata kawan aku, setiap kali jumpa macam jumpa kali pertama dulu. still gelabah, tak tentu arah, beribu kali fikir nak pakai apa, just sebab nak nampak so presentable to him/her. it is just so sweet. 

as a conclusion. the distance between the both of you is not the issue. it is just what the both of you do to each other or for each other. bila dah jauh, trust tu mestilah kena ada. bila orang dah percaya, jangan la pulak rosakkan kepercayaan tu. tapiii..don't trust boys. hehehe..



Love lessons



  1.  “Sorry was never synonymous to “I won’t do it again”
  2. When he falls out of love, it doesn’t mean you’re giving less, it is because he is asking to much.
  3. Crying before breaking up is good because you’re trying to save the relationship, but after is different, it’s stupidity
  4. Third parties are not the main issues; it is always the two of you.
  5. There are no wasted tears, there are only inconsiderate partners. Bitterness is often the painful consequences of holding on.
  6. Forgiveness is different from second chances.

4 comments:

Lina_Lin said...

i pon dh putus lah you..jodoh xde..family xrestu, btw, dh ader peganti, long distance jugak, yup, i kat penang,dier kt kl..demmmmm.. T_T

cIk cUmIe said...

hihihi..tahniah la ye.
nanti bole la bgtawu care2nk maintainkn tu. i pn tga jauh dgn dia ni. :p

NaJiHa said...

wah..tgh berbunga2 skrg ni ye..
aku-->jauh dekat x pernah rse..mne stu l agknye ;)

cIk cUmIe said...

@najiha: hihihi..kita tungguuuu. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...