::my followers::

Tuesday, September 25, 2012

you've been hacked!

assalamualaikum and hye peeps. to all my followers, saya dah tukar url that is,



i've been hacked recently. phewww. tapi tak pelah sebab aku dapat recover balik benda tu. i think SHE'd  just randomly pick up a blog out of nowhere. unfortunately, aku pulak yang kenakan? tapi those words yang dia display kat blog aku tu memang agak kurang hajar la kan. i've seen several blogs yang kena hack jugak tapi aku rasa those hackers tu lagi bermoral la kot. macam kat bawah ni. at least tak adalah aku hangin sangat. lupa pulak nak printscreen view masa blog aku kena hack tu. gelabah tapi tak la panik sangat sebab aku tengah panik pasal board final project yang nak kena present semalam.


  tapi aku tak la kata perempuan yang hack aku tu teruk, kalau tak mesti aku tak akan dapat balik recover macam ni. aku post kt page dorang tapi masa tengah hangin tu. tapi marah-marah aku pun aku still jaga adab and bahasa sebab kita sedang berurusan dengan orang. lagipun, i've been trained to mind my words before i spit them out. tapi dia suruh aku pergi kat group page dorang plak. nak suruh aku join dulu ke apa?

so i am here to remind all of you, bloggers. check back your security level. kalau boleh password tu buat la panjang berjela yang tak boleh orang nak teka. i've got my lesson. haha..dulu malas gila nak fikir banyak pasal keselamatan blog ni sebab aku blogging for fun. :)

p/s--> i used to admire those person who have awesome ability regarding to the internet. for good instance of course like a friend of mine yang hack someone's facebook account in order to take down that account sebab dia dah tak ada and no one knew his password. 


3 comments:

mamapp said...

alhamdulillah.. dah ok..
mmg hangin satu badan dengan hacker2 ni kan..

cIk cUmIe said...

ouhh..memang pun. tapi alhamdulillah dah okay. :)

SimplySeoul said...

"for good instance". yes true. those ability need to be practice wisely.

bahaya juga ni. so kena check balik pswrd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...