::my followers::

Saturday, November 10, 2012

be strong girl

assalamualaikum geng. :D

hari ni gua nak cerita pasal kucing gua. nama dia Mok. sebab dia suka makan dan gemok. tapi malangnya semalam dia dah injured sebab kena serang dengan musang. haishhhh..aku bunuh jugak musang ni nanti. dah empat kali dah kucing-kucing aku kena serang. kucing aku yang pertama kali kena attack tu, Kenit nama dia. dah mati dah. kesian dia..yang kedua, Salem macam kucing Sabrina The Teenage Witch tu selamat, bawak pergi vet. alhamdulillah sekarang dah gemuk dan sihat. :D
and current attack kena dekat Mok..malam tadi. menyesal tak kurung dia dengan abang-abang dia. adik aku kata dengar bising-bising pukul 3 pagi. lepas tu jumpa dia dalam longkang besar depan rumah. nampak la dia bergelut dgn musang. 

since pagi tadi jumpa dia, dia tak berbunyi langsung. she's a bit shaky..traumatized bak kata ayah. makan tak, tidur je. aku tak mandikan dia sebab badan dia byk luka. so just lap bulu dia guna kain tuala basah nak hilangkan kotor air longkang tu. ayah cakap tak payah bawak pergi vet dulu..sebab luka dia macam bruises je. tapi kalau esok masih teruk lagi or bengkak ke apa, baru bawak agaknya. so let's hope she will get better soon. :)


above: mok punya condition tadi. below: mok masa dia 5 bulan. :)

3 comments:

Nor Aireen Abd Rahim said...

Comelnya kucing. Geram tengok. :D

Miss Sue said...

hai dear :) comel kucing.. btw jom grab BEUTSKIN untuk putihkan kulit seluruh badan dan juga untuk kesihatan... sangat berkesan.. boleh ambil trial set dulu.. cepat3 sebelum kehabisan stock..
http://ordinarygurl-sue.blogspot.com/2012/11/beutskin-sumber-kecantikan-wanita-masa.html

cIk cUmIe said...

@Nor Aireen Abd Rahim : thanks :)

@Miss Sue: thanks. okay dear. i will. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...