::my followers::

Friday, November 9, 2012

insyaAllah it will be like that. :)

assalamulaikum.

result untuk student UiTM peringkat diploma dah pun keluar. selamat pada yang dah mencapai target masing-masing. me? tak mencapai target tapi hampir-hampir. alhamdulillah juga untuk itu!

berbakul tahniah juga la yang mampu aku dapat. tapi itu bukan yang diharapkan actually.
i want the feelings that satisfy yourself. can you imagine it? maybe perasaan tu dah pun aku dapat semalam, bila semua orang ber'facebook' dan ber'tweet2' pasal result yang bakal diterima. aku sejak mula cuti, sejak semalam dan juga pagi tadi. masih tenang. perasaan yang korang rasa bila korang confident suatu benda tu takkan berubah menjadi teruk. yes. that was what I felt right from the start. and it also ended good. not as accurately I've been targeting. 

tapi sekarang aku rasa sedih. sedih sebab result. tapi bukan sedih sebab result teruk. sedih lepas mengumumkan pointer aku dekat ayah aku. I was happy until that moment. 
"ayah, result dah keluar dah tadi. kak long dapat blablabal"
"banyak tu je?" *lepas tu rasa macam ada orang tembak straight dekat jantung.*
"a'ahh..tu je yang mampu setakat ni."
"takpe la."

see..i wasn't good enough even everyone else did envy with what i got. kalau orang lain dah dapat tiket pergi legoland. macam kawan aku seorang ni. her dad promised to give her a ticket to Legoland if she'd managed to achieved what i had achieved today. even a single 'tahniah' pun tak ada. lagilah kalau nak dapat 'bagus anak ayah. macam tula.' 
itu susahnya kalau jadi 'budak pandai' dari sekolah rendah. everytime you had an exam, they will expect more. always more than what you've ever got. kalau sem ni dah dapat 3.60 sem depan kena tinggi lagi. dapat 4.00 lagi bagus. kalau ada pointer sampai 6.00 pun mesti kena dapat 6.00 tu. penat. 


status pujuk diri sendiri. haha

dulu aku selalu skor sebab nak buat dia happy and i did made them happy. tapi tak mampu lepas masuk U ni. course aku bukan exam semata-mata. bukan menghafal, mengira semata-mata. course aku kena buat semua benda tu dan juga melukis, mewarna dan seangkatan dengannya. aku paling pantang kalau budak course lain, tak kesah la apa-apa pun yang exam sampai 7,8 paper lepas tu keluar statement


aku lagi rela melukis-lukis, kaler-kaler dari exam 7,8 paper ni. sebab semua orang boleh kaler dgn lukis.

cakap jangan sebarang cakap,  nak cakap tu pandang-pandang sikit. tak tahu jangan cakap. tak rasa lagi jangan nak komen apa-apa. maybe my dad pun macam those people. assuming Diploma in Landscape Architecture ni senang nak skor. tak apalahhhhh. I'll assume mereka tak faham. hopefully they'll get it someday. insyaAllah it will be like that. :)

5 comments:

we are in love said...

sabar jela kak... :)

cIk cUmIe said...

tengs. :)

miSs aMz said...

kak cumie :

they dont really understand what we did. they dont stay a long of night to finish up all that things. they dont feel what we feel.. but its okey..allah know everything..

last, we get what we give..

Shakira Pathi said...

setuju dengan status FB tuu :)

Jom join 1st GA saya, http://cahayashakira.blogspot.com/2012/11/1st-giveaway-by-shakira-pathi.html :)

Support eyh,thanks :)

cIk cUmIe said...

@misz amz : thanks dear. yes..it's true indeed. :)

@Shakira Pathi : thanks. i will. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...