::my followers::

Friday, November 23, 2012

final semester

assalamualaikum!

hari ni aku tak ada idealah nak update so aku nak share assignment aku sem lepas yang berbentuk resume dengan design portfolio. saja je nak eksen kat junior-junior. hahaha..takdelah..before aku nak esaimen ni dulu jenuh meraba-raba nak carik guidelines. so i guess this could be some guidelines and benchmark to my juniors yang bakal ambil subjek LA Practice ni. hehehe.


kat atas ni adalah contoh resume aku. sebab course aku ni course tentang design so lecturer pun nak resume yang ala-ala designer sikit. jenuh jugak la google sana-sini carik inspirasi. tapi tiba-tiba datang idea nak buat resume ala-ala postcard. sebab masa tu jealous kawan aku dapat postcard dari Paris. tak memasal dapat ideakan? hihi..tapi butir-butir dalam tu dah selamat aku ubah dengan jayanya. *siapa nak dedahkan maklumat peribadi dekat umum kann?*

kat bawah ni pulak compilation of my artworks dalam bentuk design portfolio. amaran: sila abaikan cover depan yang sama dengan skin blog ni. aku tunjuk ni random je tau. taklah semua nak tayang kan sini kan. hehe



terrarium punya project untuk subjek Horticultural Practice masa part 2. kitorang batch last ada subjek ni. junior-junior semua dah tak ada subjek ni. seronok gila wa cakap sama lu. belajar buat terrarium, trellis dengan bonsai :D


ni brochure untuk site design process untuk studio part 3. brochure pasal proses yang terlibat dalam design dari bubble diagram sampai la ke final documentation.  


model making rooftop garden  untuk subject Construction I. kat bawah ni board dia. from concept to master plan and section. mine guna concept the sweet escape. mini library atas rooftop. bestnya kalau betul-betul ada. :D



ni masa part 1. huu..sakit nak siapkan satu drawing A2 ni. mula-mula masuk dah terpaksa jadi zombie. masa nilah nak adapt life as a LA student. ni pun last buat A2 size drawings. junior sekarang buat A3 je. so unfair. hahaha



dah. ni back cover je pun. saje nak tunjuk jugak. hihi. okay..supposedly aku dah grad dah. tapi sem depan kena kembali ke sana untuk final studio. yup..studio part 6 sahaja. means aku dah part 7. studio life ni ada up and down dia. so i've been in the downs so now I'll be in the ups. failed masa studio part 1. so I can't go on to the next studio sebab subject core ni dia prerequisite. siapa yang studio base tu pahamla. aku tak ada masalah dengan subjek lain pun. studio sahaja yang aku paling sayanggg. aku tak lepas dari part 1, tapi ada jugak yang dah final year tiba-tiba tak lepas. lagi sedih. on the bright side, cgpa makin naik. i did improve myself and then i met inche jimmy. :)
selalu ingat pesan lecturer yang once being a repeater too. dia pesan, 
jangan sedih sebab rezeki orang lain-lain. mungkin awak tak lepas sebab kami tahu awak boleh buat lagi bagus kalau awak betul-betul faham. awak nak kalau saya lepaskan awak untuk benda yang awak sendiri tak faham? and how would you survive then?
lagipun rektor kata..student yang extend ni selalunya otai. kahkahkah.

p/s--> untungla budak kos lain failed tapi boleh ambil shortsem and grad on time. to those extend student macam aku. jangan sedih. there's a silver lining among each cloud. 

9 comments:

Stargazing said...

ouhh yg akuarium yang ada pokok2 tu batch sebelum kitorang lah eh. haha saya takut nak masuk part 4 ni :(

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

kreatifnye,,lain drpd yg lain,,hehe memg patot jd designer,hahah bilalah saye nk ade bakat cmni =p da 4 tahun blaja pom otak mamai2 lagi nk berdesign,hihihi

Miss Sue said...

cantik ! :)

cIk cUmIe said...

@Stargazing : iyelah tu..start batch part 5 sem lepas dah xde dah subject tu. :)

@NORSHAHFEZA HAMSAN: terima kasih. lecturer saya kata kreatif ni boleh asah. :)

@Miss Sue: tengs!

cik nana said...

takpe extend untungnya pengalaman dah ada. gud luck syg!

cIk cUmIe said...

@cik nana: thanks akak! :D

Shera Abibunnajar said...

kreativenye ,, teringin na buat macam nie :/

Nur Sabrina said...

Assalamualaikum. Akak nk email boleh? Nk pm. Ad masalah brkrnaan kos ni. :'(

cIk cUmIe said...

Nur sabrina: Sorry for the late reply darl. been busy for my final project.
:(

btw, this is my email.

cumiechiqiz_91@yahoo.com

Those yang ada jugak soalan bole email directly. Thank you guys.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...