::my followers::

Saturday, November 24, 2012

own labelling for my stuff :)

assalamualaikum!

selalu korang label barang korang guna apa? stiker nama? tempah kat shopping complex?
printout sendiri lepas tu gam dengan cello tape? hee..tu semua I dah pernah buat. tapi sekarang aku print out sendiri je. sebagai student yang macam saya ni, memang selalu barang hilang sebab nanti orang tu nak pinjam lah, orang ni pinjamlah so nak tak nak kena la letak tagging nama dekat semua barang hak milik saya. dah 1 sem dah guna tagging ni and all my fellow studio mates and classmates dah tahu dah siapa punya barang kalau ada tagging pink ni. aku ada buat jugak untuk inche jimmy tapi dia punya warna hitam putih. :D


sticker paper got it from popular.  and voila..
labels with my name.
 :)

all you guys need are just:
microsoft word, photoshop any other editing software. depends.
sticker paper ( boleh dapat dekat kedai alat tulis)
printer
cutter and pembaris besi


  1. aku punya ni guna word je. haha. sebab malas nak buka adobe photoshop and I just want it to be simple but adorable. 
  2. untuk label tu aku guna square tool. size dia dalam 4cm length x 1cm height.
  3. insert text apa-apa yang korang suka. mine guna ayat gedik "cumie punye :)" hahaha
  4. lepas tu print out je atas sticker paper. 
  5. bab nak potong ni kena hati-hati.
  6. jangan potong terus. potong ikut line box-box tu je sebab nanti senang korang nak tanggalkan sticker tu.
  7. bab potong ni kena sabar and teliti. :)


tu je steps dia. saja menggedik nak cerita kat sini. hahaha. dapat idea bila tengok ada member tu print out logo company dia untuk project ETR300 dulu. sekian. :)

p/s--> i  just love cute things.

7 comments:

liana fatah said...

akak buat kan sayeeeeeee haha

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

dieorg ni memg cmtu kn, kalau xde label nama memang main rembat je brg kite,heheh

nice lah,,=)

cik nana said...

akk dulu zaman study,klu kat studio wat keje harta sendiri jadi harta ramai2. hahaha. kena curi tu tak lah tapi kejap kat org ni kejap kt org tu.

cIk cUmIe said...

@liana fatah: hii..buat la. senang jela. :p

@NORSHAHFEZA HAMSAN: itulah..kata pinjam tapi x pulang2. :p

@cik nana: itulah kak..tapi diorang ni kadang2 simpan buat harta. tu yang susah tu. hahaha

jimmy's said...

thanksss..
meow~~~

Ayumi Comot said...

comey.....ayu tulis and pakai salotap je...huhuhu

balqisfz said...

hamboiiiii :B dulu ade buat tp selalu tanggal. masa dajah 6 dulu. bngang punye pasal, terus bukak. hahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...