::my followers::

Monday, December 13, 2010

my current life update. tee hee :)

salam guys..
semenjak dah kerja ni semakin penat dan malas nak hupdate entri.
balik kerja terus mandi pastu tunggu inche jimmy neutron balik.
message kejap pastu tidur. semalam lagi laa..sumpah penat gila sangat!

aishhhh..since we're the only one yang serve western food dekat area tepi pantai tu, memang ramai la foreigners yang datang. turkey..australian..arabic..chinese. pure punya chinese. tak reti cakap english. punya la pening aku nak paham dorang cakap apa. segala isyarat tangan keluar. lepas ni kena amek kelas bahasa isyarat. =.=

hari-hari masuk kerja pukul 11..paling lambat balik 11 malam la. paling awal 9 malam. weekdays jela aku merasa balik awal. jumaat and weekends jangan harap. tapi takpe la..duit masuk. wahahaha. boleh dah la buat pizza untuk orang punya order. tadi belajar prepare chicken chop and fish n chips. tee hee..lepas ni memang aku masak western jela. keh keh keh
dua hari lepas..order kt board tulis mushroom soup set for two. aku pun dengan confident ala-ala nak masuk pertandingan mewarna masa tadika dulu-dulu nak prepare mushroom soup dengan garlic bread. sesiapa yang sudah sedia maklum..otak aku kadang-kadang memang tak centre. kuat berangan. muahaha
nak dijadikan cerita, aku dah nak siap dah prepare soup tu. tinggal nak letak dalam mangkuk je. baru aku perasan, asal cam pelik je mushroom soup ni. tengok balik balang yang aku capai tadi. tengok label..CHICKEN STOCK. sah aku kuat berangan. yang tadi tu buang jela. buat baru..so now memang aku berhati-hati la. dah la memang kena alert habis-habisan. yang dalam oven tu tak boleh lambat sikit pun. nanti hangus. hee..aku paling tak suka kalau ramai orang. pastu nak makan macam-macam. tapi..tu memang kedai untuk makan punn..kenapa la aku pi mintak kerja kat kedai makan???
sebab makan free hari-hari tapi tak mengapa..demi papan tanda SALE dekat shopping complex tu, aku turutkan segalanya. 

hari-hari tengok sunset dari depan kedai. teringin nak pegi betul-betul tepi pantai tu tengok sunset. 






lagi best kalau tengok demgan someone kan?? hehehe sape lagi..inche jimmy la. my heart and soul. jiwang betul la kaw ni cumie!

*wink wink*



4 comments:

nadzirah.zulkepli said...

weee~ SALE? gaji tu bole bhg 2 tk? waka waka eh eh. HAHA.

~cUmIeChIqI~ said...

ahahaha..x aciii!!!!

Lina_Lin said...

bhagi dua lg afdal..
hehehe

~cUmIeChIqI~ said...

lin: ni lg sorang..x aci laa..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...