::my followers::

Friday, December 24, 2010

jalan-jalan sambil makan siri I

hello everyone and salam. :)
hari ni cik cumie makan banyak..memang sekarang kerja nak makan je..
so untuk mereka-mereka yang suka makan macam cik cumie, jum jalan-jalan sambil makan. hehehe


The World of Coca-Cola, Atlanta 
Ahli farmasi, Dr. John Pemberton memperkenalkan minuman soda pada penduduk Atlanta pada tahun 1886. di sini korang dapat tengok sejarah dan pameran memoribilia 'World of Coca-Cola'. korang jugak boleh tengok proses tradisional Coca-Cola dibotolkan. tarikan popular ialah 'Spectacular Soda Mountain'. sebuah stesen air layan diri yang memancutkan minuman setinggi 20 kaki tepat ke dalam cawan anda. kawasan seluas 20 ekar (81,000 m2) terletak di berhampiran Baker Street dan Centennial Olympic Park 

121 Baker Street
Atlanta, GA
(404) 676-5151


koleksi papan iklan sepanjang zaman

proses pembotolan Coca-Cola. :)


Hershey’s Chocolate World, Hershye PA. 
dibuka pada June 30, 1973 dimana korang akan rasa macam berada di kilang Willy Wonka di alam realiti. alaa..cite charlie and the chocolate factory tuu..paling best boleh makan coklat sebanyak mana yang korang suka.
*wink wink* i likeee!
boleh tengok persembahan muzikal Really Big 3-D, the Hershey Trolley Works, Factory Works Experience, and a free Chocolate Tour ride.
Hershey's Chocolate World mempunyai tempat-tempat yang memang best macam Hersheypark, Hersheypark Stadium, Hersheypark Arena, Hershey Museum, dan GIANT Center. korang jugak boleh pergi spa coklat yang terletak dekat Hershey's Hotel. try Whipped Cocoa Bath, Chocolate Bean Body Polishing, Cocoa Massage and Chocolate Fondue Wrap.

Hershey's Hotel
 reception dekat spa coklat. waauuu..
 cocoa massage..macam syok je. 
sedapnyer..masuk mulut terus boleh takk??
weee..sedapnyer. sedapnyer. nak pergi sini..jum ramai-ramai wat rombongan pergi kilang hershey's. by the way..later cik cumie update entri untuk jalan-jalan sambil makan siri II ye..tunggu...
:))

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...