::my followers::

Monday, November 7, 2011

10 Supermodel Terkaya Dunia

wah3...selamat petang stalkers. tadikan, cik cumie baca cleo. lepas tu teruja pulak tengok model-model dalam cleo tu kan. bukan main..nak peraga kasut tapi macam peraga baju. ahh..tak apalah kan. dah photographer kata macam tu. ikut jelaa..kan?


ramai jugak supermodel terkenal kat dunia ni. ce sebut sikit yang korang kenal?
saape? tawu tak?? haaaa..cik cumie pun tak adela kenal sangat. setakat naomi campbell dengan cindy crawford tu tahu la. hahahaha
tapii..kat bawah ni adalah supermodel terkaya dalam dunia berdasarkan pendapatan tahun 2009. kaya nyee...ish ish ish



1. Gisele Bundchen si ex model untuk Victoria Secret. ($15M)



Date of birth: July 20, 1980 (age 29)
Height: 1.78 m (5 ft 10 in)
Weight: 63 kg (140 lb; 9.9 st)
Agency: IMG Models,2pm Model Management
Website: http://www.giselebundchen.com.br


2. Heidi Klum juga ex model Victoria Secret selama 13 tahun okay. (£9.7M)



Date of birth : June 1, 1973 (age 36)
Height :  5 ft 9.25 in (1.76 m)
Website :    http://www.heidiklum.com

3. Kate Moss mula dikenali lepas menjadi model untuk Calvin Klein. (£5M)


Date of birth: 16 January 1974 (age 36)
Height: 5 ft 6.5 in (1.689 m)
Agency: Storm Model Management,D’management Group

4. Adriana Lima menjadi model GUESS pada tahun 2000 dan menjadikan beliau  popular.(£4.8M)


Date of birth: June 12, 1981(age 28)
Height: 5 ft 10 in (1.78 m)
Agency: Marilyn Agency

5. Doutzen Kroes juga merupakan salah seorang Victoria Secret Angel iaitu pada Ogos 2008. (£3.6M)


Date of birth : January 23, 1985 (age 25)
Height : 5 ft 10 in (1.78 m)
Measurements : 89-62-93(35-24.5-36.6)
Agency     DNA Model Management, Viva Models, Women Management

6. Alessandra Ambrosio juga salah seorang Victoria Secret Angel. kalau nak faymes memang kena jadi Victoria Secret Angel agaknya. (£3.6)


Date of birth : April 11, 1981(age 29)
Height : 5 ft 10 in (1.78 m)
Measurements :34-23-34(86-58-86)
Agency  : Elite Model Management, Storm Model, Marylin Agency
Website : alessandraambrosio.com

7. Natalia Vodianova pula ialah seorang runway model untuk jenama terkenaal seperti Calvin Klein, Louis Vuitton and etc. seterusnya terjun ke bidang lakonan seperti filem Clash of The Titans(2010)  (£3.3M)


Date of birth: 28 February 1982(age 28)
Height: 1.76 m (5 ft 9+1⁄2 in)

8. Daria Werbowy. runway model dari kanada mencipta nama dengan mem peragakan jenama seperti LancômePradaYves Saint LaurentPepe JeansRoberto CavalliGucci, dan Hermès(£2.7M)


Date of birth: 28 February 1982(age 28)
Height: 1.76 m (5 ft 9+1⁄2 in)

9. Miranda Kerr pula menjadi model Aussie pertama yang dilamar menjadi wajah Victoria Secret menggantikan Gisele Bundchen.

Date of birth: 20 April 1983(age 27)
Height: 1.75 m (5 ft 9 in)

10. Carolyn Murphy dilamar menjadi wajah bagi Estee Lauder pada 2001 hingga kini. (£1.8M)


Date of birth:  August 11, 1973(age 36)
Height: 5 ft 9 in (1.75 m)
Agency: IMG Models

okay senang cerita, siapa sahaja yang sign contract dengan Victoria Secret memang meletop nokk..kalah bunga api yang 50 das yang orang bakar time merdeka tu. hahahaha
okaylah..ini entri paling lama rasanya..sebab sambil taip sambil menganga tengok soffiya kat tv3 tu haa..
ok bye.
:)


4 comments:

NOOR FATIN said...

cantik2nya diorang :)

cIk cUmIe said...

setuju. :)

Cik tikah said...

semua cantik cantik la :)

cIk cUmIe said...

model..mestila cantik kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...