::my followers::

Tuesday, June 15, 2010

oh hlovate!



oowwhhh
terbaca post cik izzah pasal hlovate
hehe
siapa yang tahu apa itu hlovate?
angkat kaki cepat
ceh..bukan aku nampak pun
hlovate ini adalah seorang penulis novel dari jemari seni publishing
memang jari jemari dia berseni pun.hak3
first time aku baca novel karya hlovate masa form 5 i guess.
yeahh..started with aA+bB and then tunas
sangat-sangat gila dengan tunas!
sanggup beli even dah baca.
*my baby tunas dekat nemo. jaga elok-elok tahu?!*
then 5 tahun 5 bulan, baca dekat blog hlovate
tak sanggup baca sekerat-sekerat aku beli novel dia online
straight sampai rumah.huhu
sangat best.wish i was Johanna the Hang Li Jo and someone could be my Sultan Mansur
and there's Hang Jebat and Dang Wangi :)
then ada rooftop rant
ked's story dalam pelangi
nawal,ked..Felda Florida
versus.sambungan ked's story i guess or it's just linking each other? there's minn and AO.
schubert's serenade dalam gurindam jiwa
i'm waiting for anthem next.Dania The Dash with Lee The Hitler.
also creep~streetsymphonystreet.

apa yang hebat sangat pasal hlovate ni??
oh rugi la sapa yang tanya tuh
kesian gile dekat korangg
ahahaha
it's not just a typical novel okayyy
macam yang korang dok gila bace tuh
let say..ombak rindu, andai itu takdirnya
boths novels memang best but its all about love
not much pengajaran yang boleh dapat
tapiiii
kalau hlovate's all aspect was blended well in a novel
memang kena la dengan jiwa remaja.cehhhh
tapi betul apa..i'm telling u guys da truth.
ayat sempoi.lawak pun ok.moral values are there.islamic pun ada.tak la pening kepala macam baca ayat-ayat cinta tuh.
i'm starting to read harun yahya's books okayy
semua sebab hlovate state dalam novel-novel dia.

here are the books..memang best tahap gaban
aku list ikut ranking aku la yer..



some preview of [tunas]

“Akak nak bunga apa? Sebut aje.” Lee pula yang menyambung. “Bunga ros? Bunga matahari? Bunga carnation? Bunga lili? Bunga raya?” Dia membilang dengan jari tangan. “Bunga bakawali? Bunga teratai? Bunga orkid? Bunga plastik? Bunga lawang? Bunga cengkih?” Budak bertujuh itu memandang Addin tak berkelip. “Tulip ada?” “Kenapa mesti akak mintak the only flower yang kita orang tak ada?” A-Cid berpaling ke belakang. “Benz, one red rose, full-bloom, with baby's breath in a bouquet, please. Wrap with white organza." Dia memetik jari. “Pink ribbon.” Benz memandang A-Cid dengan muka yang tak boleh dibaca. “The I-Love-You ensemble?" Keningnya terangkat sebelah. Addin jatuh rahang bawah. The-what??? “A-Cid! Akak memang tak main la benda-benda macam tu....” I’m Panah Arjuna. I spread the love.” Selamba dia menuturkan dengan muka toya.

setakat ni aku baru ada 3 out of 7 novels.planning nak kumpul semua.sape yang ada plan nak bagi hadiah kat aku, paham-paham la yer..uhuhu
gaya cakap macam ada je. :p
nak baca??


2 comments:

izzah said...

cumiechiqi..:setakat ni sy dh ade semua Hlovate..cz skrng kat popular book stor tgh sell novel..tp bukan semua jenis novel..just tnggl gurindam jiwe n 5 thun 5 bln je xde cz ari tu dh hbs..buat maraton bli hlovate..n sy pun start bec Harun Yahya..huhu..just a nice novel n give me alot of secret..:)

~cUmIeChIqI~ said...

x aci!! knape awak da ade sume??
mmg kt popular tga sale..tp sy yg keringgg..
ahahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...